miercuri, 25 ianuarie 2012

Sarutul - Nu asa simplu precum credeam

   Cu totii am sarutat cel putin o data in viata, si aici ma refer la sarutul dat persoanei de care eram indragostiti si nu la sarutul dat mamei pe obraz.
   In spatele acestui act de iubire si tandrete sunt multe lucruri la care nu ne-am gandit niciodata, lucruri pe care nu le stim si lucruri de care ne vom bucura sa le cunoastem.
   Totusi e recmandat ca in momentele intime sa ne concentram asupra persoanei iubite si nu sa ne treaca prin gand curiozitatile citite in acest articol.:))
 - Stiai ca exista o stiinta care studiaza sarutul? Ea se numeste filematologie.
- Insulta "Sa ma pupi undeva!" dateaza din 1905.
- Buzele sunt de 100 de ori mai sensibile la atingere decat buricele degetelor. 80% dintre oameni inclina capul spre dreapta atunci cand se saruta.
- Recordul pentru cel mai lung sarut este detinut de tailandezii Ekkachai si Laksana Tiranarat. Au stat cu buzele lipite timp de 46 de ore, 24 de minute si 9 secunde, anul trecut pe 13-15 februarie.
- Termenul de "sarut frantuzesc" a inceput sa fie folosit prin anul 1923. Englezii l-au denumit asa avand credinta ca francezii sunt obsedati sexual.
- In istoria antica exista semne care arata ca vechile popoare considerau sarutul a doi oameni ca fiind o uniune a spiritelor lor.
- Romanii au creat trei categorii de sarut:
1. osculum: un pupic pe obraz
2. basium: un pupic pe buze
3. savolium: un sarut pasional
 
- Prima mentionare din istoria omenirii a pupatului pe gura a fost facuta intr-un text sanscrit din 1500 i.Hr.
- Un sarut pasional arde 6,4 calorii pe minut.
- Unii oameni de stiinta sustin ca metoda de sarut a omului se dobandeste in primele momente ale vietii, in timpul alaptarii. Ei sustin ca hranirea la san este asemanatoare sarutului.
- Sarutul te protejaza de carii, deoarece el stimuleaza glandele sa produca mai multa saliva, aceasta protejandu-te de placa dentara.
- In Kama Sutra sunt listate mai mult de 30 de tipuri de sarut. Unul dintre ele se numeste "lupta limbilor".
- In unele culturi din Asia si Africa, sarutul nu se practica.
- Cimpanzeii se saruta cu gurile deschise, dar nu si "frantuzeste".
- Foarte multi oameni se intreaba daca sarutul vine din instinct sau este o metoda invatata. Raspunsul este: instinct.
- Sarutul de la finalul ceremoniei de casatorie este bazat pe istoria romana, cand pupatul era un fel de "batem palma" atunci cand se semna un contract.
- Primul sarut pe pelicula a fost filmat in 1896. Filmul avea o durata de 30 de secunde si se intitula "Sarutul lui May Irwin si C. Alice".
- Atentie cu pupicii in ureche. O femeie din China s-a ales cu timpanul perforat dupa ce iubitul ei i-a dat o "bezea" pe ureche.
- Conform unui studiu, majoritatea barbatilor considera actul sarutului chiar mai intim decat cel sexual.
- Gaius Plinius Secundus, cunoscut si sub numele Plinius cel Batran, a fost un filosof roman pasionat de medicina naturista care indruma oamenii sa pupe nasul unui magar daca vor sa se vindece de raceala, sustinand ca e o metoda 100% eficienta.
- Gura este plina de bacterii. Doi oameni care se saruta fac schimb de 10 milioane de bacterii sau mai mult. Din fericire, acestea nu sunt periculoase.
- Buzele tuguiate ale unei femei sunt cel putin la fel de sexy precum un decolteu generos.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...