vineri, 3 februarie 2012

Fujitsu Lifebook - 3x Gadget = Laptop

   Fujitsu şi designerul Prashant Chandra au unit o cameră foto, o tabletă şi un mp3 player, într-un PC portabil.
Majoritatea gadgeturilor funcţionează independent. De exemplu, muzica de pe laptop trebuie să o tranferi şi pe tabletă, şi pe telefon. Iar când apar piese noi, iar lista de melodii se îmbogăţeşte, o iei de la capăt.

După principiul lui Steve Jobs, "oamenii nu ştiu ce lucru îşi doresc până nu le arăţi tu", Fujitsu şi designerul Prashant Chandra au construit un laptop, Lifebook. Noutatea pe care o aduce acesta este faptul că e compus din mai multe gadgeturi. În computerul tău portabil sunt încorporate: o tabletă, o cameră foto şi un player muzical.


Aparatul de fotografiat
Fiecare "piesă" are funcţii foarte bine definite atunci când sunt unite în proiectul Lifebook. Aparatul de fotografiat, foarte subţire, care are un locaş în carcasa laptopului Fujitsu, înlocuieşte clasica cameră web. E mereu la îndemână şi o poţi folosi pentru conversaţiile pe Skype sau Yahoo Messenger. În plus, toate fotografiile tale vor fi înregistrate în cameră, pe un hard disk de tip SSD.

Tableta

Tastatura viitorului, chiar şi pentru laptopuri pare a fi a celor virtuale, foarte folosită în prezent de utilizatorii smartphone- urilor şi tabletelor PC. În spaţiul clasic pentru tastură e un locaş cu pini de conectare, în care ar urma să se conecteze o tabletă PC, care funcţionează şi independent. Automat, ea se transformă în tastatură virtuală. Pe aceasta sunt instalate aplicaţiile laptopului, diverse fişiere personale.

Cel de-al treilea gadget integrat este un player, pe care ar urma să fie încărcată muzica, iar atunci când este deconectat din sistemul Lifebook să funcţioneze independent. În rest, laptopul futurist de la Fujitsu dispune de toate dotările unui computer portabil: are intrările pentru căşti şi internet, cititor de carduri, conexiune USB şi wireless. Proiectul Lifebook ar urma să fie pus la punct pe parcursul acestui an.




Sursa: evz

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...