marți, 29 noiembrie 2011

Sanatate - Alimente care scad tensiunea

         Intotdeauna metoda naturala de a remedia o problema de sanatate e de preferat, mai ales daca aceasta nu e una severa. In cazul unei tensiunii cu valori putin mai mari decat cele normale, poti incerca sa tii in frau acaesta problema prin alimentatie. Daca eviti deja sarea si dulcele, afla ca mai poti face inca ceva pentru a preintampina cresterea presiunii arteriale. Poti incerca sa incorporezi mai des in alimentatie: laptele slab, spanacul, semintele de floarea-soarelui (nesarate), fasolea, cartofii copti, bananele, soia si, surpriza, ciocolata amaruie.

Lapte sarac in grasimi. Laptele sarac in grasimi sau cu 1% grasimi iti va oferi calciul si Vitamina D de care ai nevoie pentru a reduce tensiunea cu 3 pana la 10%. Desi nu pare mult, asta se traduce printr-un risc cu 15% mai mic de boli cardiovasculare.

Spanac. Sarac in calorii, dar bogat in fibre, spanacul abunda in nutrienti benefici inimii, precum potasiu, folati si magneziu, toti extrem de importanti in mentinerea unei tensiuni optime. Cum poti include ma des spanacul in alimentatie? Incearca sa folosesti frunzele mai des in salata sau chiar sa dai putina culoare sandviciului.

Seminte de floarea-soarelui nesarate. Acestea reprezinta o sursa excelenta de magneziu. Un sfert de cescuta de seminte constituie gustarea perfecta, cu conditia sa nu aiba sare adaugata.

Fasole. Plina de nutrienti si versatila, fasolea, indiferent de varietatea ei, abunda in fibre solubile, magneziu si potasiu, toate fiind ingrediente excelente pentru scaderea tensiunii si imbunatatirea starii generale a sanatatii.

Cartofi albi copti. Cartofii sunt bogati atat in potasiu, cat si in magneziu, doi nutrienti vitali sanatatii inimii. Cand nivelul de potasiu din organism este scazut, acesta retine sodiu in exces, iar prea mult sodiu creste tensiunea. Pe de alta parte, cand ai o dieta bogata in potasiu, organismul devine foarte eficient in a scapa de sodiul in exces.

Banane. Acest fruct contine potasiu, asa ca e alegerea perfecta pe post de gustare, mai ales cand esti pe drumuri.

Soia. Din nou o excelenta sursa de potasiu si magneziu, soia poate fi consumata fiarta, cu mentiunea sa incerci sa inlocuiesti sarea cu altceva, poate niste mirodenii.

Ciocolata amaruie.
Un patratel de ciocolata are circa 30 de calorii, asa ca il poti consuma fara grija zilnic. Un studiu a aratat ca dupa 18 saptamani de "tratament", s-au inregistrat primele efecte pozitive, fara a se produce schimbari in ceea ce priveste greutatea, dupa cum se mentioneaza intr-un raport aparut in Journal of the American Medical Association (JAMA). Singura conditie pentru reusita este aceea sa alegi ciocolata cu cel putin 70% continut de cacao si sa nu depasesti "doza".

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...