joi, 2 februarie 2012

Ceaiul si cafeaua - efecte benefice

Ceai negru
    Cercetătorii australieni au descoperit că persoanele care consumă trei ceşti de ceai negru pe zi pot beneficia de o scădere a tensiunii arteriale. 
Ceaiul este a doua cea mai populară băutură din lume, după apă. De-a lungul timpului au existat studii care au indicat că ceaiul poate stimula apărarea imunitară şi că are capacitatea de a stopa evoluţia şi extinderea celulelor canceroase.
Acum, o nouă cercetare a fost realizată pe un eşantion de 95 de voluntari cu vârste cuprinse între 35 şi 75 de ani. O parte dintre participanţi au fost rugaţi să bea trei ceşti de ceai negru pe zi, iar ceilalţi au consumat o băutură placebo, cu aceeaşi concentraţie de cafeina ca şi ceaiul negru.
După şase luni, cercetătorii au observat că, în comparaţie cu cei ce au primit tratament placebo, persoanele care au băut ceai negru au înregistrat o scădere a tensiunii arteriale de 2-3 mmHg (milimetri coloană de mercur).
Autorii cred că această scădere a tensiunii arteriale ar putea duce la o diminuare cu 10% a numărului de persoane care suferă de boli de inimă şi hipertensiune.
Profesorul Hodgson, coautor al studiului, a declarat că în ciuda faptului că şi alte studii anterioare indică o legătură între consumul de ceai şi îmbunătăţirea sănătăţii vaselor sangvine, este totuşi nevoie de mai multe cercetări pentru a înţelege modul în care ceaiul poate reduce tensiunea arterială.
De altfel, este mai puţin probabil ca persoanele care beau cu regularitate cafea sau ceai să fie purtătoare ale stafilococului auriu rezistent la meticilină (MRSA), susţine un studiu american.
Peste 5.500 de americani au luat parte la studiu guvernamental publicat în Annals of Family Medicine. Cei care beau ceai fierbinte sau cafea, au avut o probabilitate cu 50% mai scăzută de a căpăta MRSA în nările lor, faţă de cei care nu beau aceste băuturi.
În general, 1.4% din persoanele care au luat parte la studiu erau purtătoare ale stafilococului, acesta fiind descoperit în nasurile lor. Aceste cote au fost cu 50% mai mici în cazul celor care au declarat că beau ceai şi cafea, comparativ cu cei care nu beau acest tip de băuturi.
Sursa: istiri

2 comentarii:

  1. Eu beau cam 2 cani de ceai negru pe zi. Una dimineata si una la pranz. Seara nu, pentru ca nu mai dorm. Din punctul meu de vedere, efectele ceaiului negru sunt vizibile dupa primele saptamani. Beti cu incredere!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...